"Csillamisu" - avagy gyümölcsös tiramisu

2008-10-08

sponsored links

"Köz"kívánatra egy korábbi alkotásom a gyümölcsös tiramisu receptje - ideális idõhiányban szenvedõknek, illetve nyári-késõ tavaszi vendégvárónak!

"Csillamisu"

Hozzávalók:

2 csomag Hobbits keksz (vagy más zabpelyhes vagy nagyon fini ropogós biokeksz)

kb 600 g bogyós gyümölcs (málna, áfonya, szeder stb - természetesen fagyasztott is lehet)

méz (ízlés szerint)

1 citrom

500 gr mascarpone

3 tojás

esetleg kakaó a tetejére

Elkészítés:

A mascarponét a tojássárgájával alaposan elkeverem, és kevés mézzel édesítem. Belekeverem a citrom lereszelt héját, illetve a tojások habbá vert fehérjét. A gyümölcsöt leturmixolom, mézet, és a citrom kifacsart levét adom hozzá. Egy "tiramisus" tál aljára lerakok egy sor kekszet, rákenem a gyümölcsöntet egy részét (minegyik keksz tetejére kb 1-1,5 kiskanálnyival), majd erre jön a mascarpone krém fele. még egy réteg keksz, gyümölcsöntet, mascarpone - é így talán már el is fogyott az összes cucc (mindenesetre a rétegzést addig kell folytatni, amíg minden el nem fogy). A tetejét, mint ahogy a tiramisuét is megszórhatjuk holland kakaóporral vagy akár pl fahéjjal, ezután fóliával lefedve hûtõbe tesszük.

Akkor a legjobb, ha legalább 1 éjszakát vagy egy fél napot állt a hûtõben, ugyanis a keksz így némileg megpuhul, átveszi a gyümölcsöntet egy részét, de azért mégsem lesz totál elázva.

 

Plusz:

Most jutott eszembe, hogy a mascarponés krémbe még lehet túrót vagy ricottát keverni, vagy a mascarpone egy részét ezekkel helyettesíteni. Azért fontos, hogy maradjon benne mascarpone, hogy azért még jó krémes állaga legyen.Ezt ki fogom egyszer így próbálni, bár eddig ricottát még nem sikerült találnom, igaz, nem is kerestem sûrûn...

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... csillagasztro.blog.hu/2008/10/08/csil...

sponsored links

Keres?s